Kibbeh bel saynieh
 

Kibbeh bel saynieh (Bakad nötkött fylld med köttfärs)
6-8 portioner

500 g malet kött
2 dl bulgurvete
1 finhackad lök
1 tsk kryddpeppar eller 7 kryddor
1 dl vegetabilisk olja
Salt & peppar

Till fyllningen:
4 dl malet kött
1/2 dl pinjenötter
2 dl hackad lök
olivolja


Förbered fyllningen:

Stek pinjenötter och lök i en stekpanna, tillsätt köttfärs och kryddor, salt och peppar och blanda. När allt är färdig stekt, ställa åt sidan.

Förbered kibbeh:
Tvätta bulgur, blanda med magert kött, lök, kryddor, salt och peppar och kör i matberedaren tills ingredienserna blandas ihop.

Placera smeten i en bunke och dela i 2 lika stora portioner. Tryck första lagret av kibbeh med jämn fördelning i formen (bra om man jobbar med våta händer).
När du är klar med det första lagret Lägg fyllningen, fördela jämnt, lägg sedan till det andra lagret kibbeh.

Lägg 1 dl vegetabilisk olja ovanpå, och grädda i ugn 250 grader tills köttet får gyllene brunfärg.

Före servering du kan bli av med överskottet av olja. Kibbeh måste ha tillräckligt med olja annars ytan brinner snabbt.
Servera med vanlig yoghurt eller sallad.